Gå til indhold

Vi deltager i forskningsprojekt om indånding af mikroorganismer

Øvrige nyheder

27. april 2022

I dag har vi besøg af to medarbejdere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. De skal måle på, i hvor høj grad de ansatte udsættes for mikroorganismer gennem luften ved at arbejde på renseanlæg. Derudover måler de også på de ansattes helbred. Målingerne udføres som del af et større forskningsprojekt, der involverer cirka 260 medarbejdere, der arbejder med spildevand, affald eller slam i hele Danmark.

Da de ansatte mødte på job i morges, blev de derfor udstyret med en rygsæk, som har to filtre, der sidder i indåndingszonen og derved måler, i hvor høj grad medarbejderne udsættes for mikroorganismer i løbet af en hel arbejdsdag.
Inden medarbejderne går hjem, skal der også tages prøver af deres hænder med en vatpind, ligesom der skal tages blodprøver, som måler, om medarbejderne har betændelseslignende tilstande i kroppen.
FRSE har altid stort fokus på arbejdsmiljø, fordi vi arbejder i en af de brancher, som har allerflest arbejdsuheld. Derfor ser vi meget frem til at høre resultaterne på forskningsprojektet.

Del artikel

Relaterede nyheder