Gå til indhold

Se vores grønne omstilling i ny video

Udviklingsprojekter

15. januar 2021

I 2017 fik Fredericia Spildevand og Energi A/S tildelt 6 mio. kroner fra EU’s Regionalfond, så vi kunne igangsætte energi- og ressourcebesparende projekter i samarbejde med Fredericia Kommune, Aalborg Universitet, SDU og Rådet for grøn omstilling. Projekterne bakker op om vores grønne dagsorden og har bl.a. medført, at vi er tæt på at være energineutrale (endda tre år før målet), og at vi er et skridt tættere på at blive CO2-neutrale inden 2030.

Vi har bl.a. anvendt midlerne fra EU’s Regionalfond på implementering smartstyring til vores rensningsanlæg. Smartstyringen medfører, at vi renser bedre og bruger færre kemikalier. Det giver en mere stabil drift og optimering af rensningsanlæggets processer, hvorved vi får et lavere energiforbrug.

Et andet, meget væsentligt resultat, er et ekstra rensetrin til vores anlæg, hvor vi udtager primærslammet og bruger det til at booste biogasproduktionen på vores to rådnetårne. På den måde sparer vi energi i den biologiske rensning, øger kapaciteten og udjævner belastningsvariationer.

Du kan se en kort introduktion til projekterne og nogle af deres gevinster i denne film, som vi har udarbejdet i samarbejde med Erhvervsstyrelsen og Publico Kommunikation: https://regionalt.erhvervsstyrelsen.dk/eu-goer-sydjylland-groennere 

Du kan desuden læse mere på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: https://regionalt.erhvervsstyrelsen.dk/taet-paa-energineutralt-rensningsanlaeg-i-fredericia-har-sparet-4000-personers-energiforbrug

God fornøjelse 😊

 

Del artikel

Relaterede nyheder